Vad är EFT?

EFT står för Emotional Freedom Techniques, och har utvecklats av Gary Craig. Han lärde TFT, Thought Field Therapy av Roger Callahan och tog den ett steg vidare till ett ”one size fits all protocol” dvs en enkel metod som alla kan lära och som kan ”användas på allt”. Det gör det möjligt att lösa problem av till synes vitt skild natur som smärtor, trauman och fobier med hjälp av samma enkla metod.

Många texter om traditionell läkekonst menar att det är en störning eller stagnation i flödet av livsenergi som är ursprunget till många fysiska och känslomässiga åkommor.  

När väl denna störning upphör så upphör det emotionella eller fysiska symptomet. Med EFT är detta en förvånansvärt enkel procedur. Vi knackar helt enkelt på vissa akupunkturpunkter samtidigt som du tänker på ditt problem. Oavsett om problemet är en stel skuldra, smärtande rygg, ilska eller malande tanke så använder vi samma metod.

EFT kallas ibland för emotionell akupressur eller fokuserad psykologisk akupressur. EFT balanserar meridiansystemet liksom akupunktur och shiatsu gör.


Hur går det till?

Jag behöver ha information om ditt problem, såsom första gången det uppträdde, känslor det orsakar, vad påminner det om etc. Detta för att hitta olika aspekter och komma till botten med problemet.

Vi fokuserar på och känner in i problemet, samtidigt som vi knackar lätt med fingrarna för att stimulera vissa akupunkturpunkter. Antingen knackar jag på dig eller visar jag dig hur du ska göra. Lär du dig knackningarna, blir det lätt för dig att fortsätta proceduren även efter vårt möte.

Lär dig EFT på vår gratis videokurs genom att klicka här!


Användningsområden

- För att frigöra tankar, obehagskänslor och stress

- För att minska ilska, rädsla, oro, nervositet, beslutsvånda, dåligt
  självförtroende

- För traumatiska minnen, ångest, fobier, depression, tvångstankar
  och tvångshandlingar

- För sötsug, rökning, spelberoende, impulsköp, övervikt, ätstörningar,
  beroende, missbruk

- För smärtor såsom huvudvärk, ryggont, PMS, fibromyalgi, migrän

- För vrede, svartsjuka, avundsjuka, mobbning och relationsproblem

- För framgång i studier, sport och yrkesliv

Och det här tror vi du behöver vara

Även den mest genomträngande healing kräver kundens deltagande - du blir av med dina begränsningar först när du är villig att se dem, möta dem och göra en permanent förändring i ditt liv. Det här ansvaret kan inte läggas ut på någon annan person eller teknik eller metod. I media speglas EFT ofta som mirakelmetod, men vår erfarenhet är att den kräver engagemang, uthållighet och beslutsamhet av kunden. När du kommer till oss för EFT, vill vi därför att du är redo för att öppna dörren till ditt omedvetna, att du är villig att se vad som finns bakom, möta de känslor som kanske byggts upp och just nu manifesteras i ett beteende, en fobi. Att du är villig att gå in i en längre process. Det betyder att vi tror på längre processer av minimum tre timmar. Du behöver vara redo för detta, tidsmässigt, känslomässigt och beslutsmässigt. Gör du det, kan vi erbjuda ett kvalitativt och gediget arbete som hjälper dig längs ditt livs väg.

Känner du dig inte redo för det, hänvisar vi dig till vår gratis EFT kurs på nätet. Här får du lära dig grunderna i EFT vilket du kan använda för att hantera vardagens mindre problem.